Žene na rukovodećim pozicijama u tiskarskoj industriji

Provedbom EU projekta Komercijalizacija inovativnog proizvoda MLC3S mi u Satu želimo ukazati na potrebu zapošljavanja raznolikih kadrova radi postizanja uspješnosti u svim sferama poslovanja jednog poduzeća.
Stroj nabavljen temeljem projekta je visokoautomatiziran stroj koji ne zahtijeva teži fizički rad te omogućuje zapošljavanje svake osobe neovisno o njezinom spolu. Budući da je jedan od specifičnih ciljeva koje nastojimo ostvariti provedbom projekta otvaranje četiri nova radna mjesta, prilikom zapošljavanja novih djelatnika u obzir se uzimaju isključivo kompetentnost i stručnost zaposlenika te njihova volja i želja za radom. Zapošljavanje je omogućeno svakom zainteresiranom kandidatu neovisno o njegovom spolu, dobi, nacionalnoj ili vjerskoj pripadnosti.
Iako za tiskarsku industriju vrijedi mišljenje da je to industrija u kojoj dominiraju muškarci, posljednjih nekoliko godina sve je veći broj žena koje se zapošljavaju u proizvodnim pogonima tiskarskih poduzeća. I u poduzeću Sato d.o.o. vodi se računa o jednakim mogućnostima napredovanja i zapošljavanja s ciljem poticanja budućeg uravnoteženja broja žena u tiskarskoj industriji te pružanja jednakih prilika za zapošljavanje, razvoj i usavršavanje.
Poduzeće osim u proizvodnom pogonu, nastoji po spolu uravnotežiti i rukovodeće pozicije pa su na 4 od 8 rukovodećih mjesta zaposlene žene i to na sljedećim pozicijama: direktorica – voditeljica komercijale, voditeljica odjela izvoza, voditeljica računovodstva i financija te voditeljica odjela nabave.