Utjecaj ambalažne i tiskarske industrije na klimatske promjene

Jedna od misija poduzeća Sato d.o.o. je proizvodnja etiketa putem najmodernijih i tehnološki najnaprednijih strojeva kako bi se u potpunosti zadovoljile potrebe klijenata, uz minimalnu količinu otpada i maksimalno fokusiranje na očuvanje okoliša.

U proizvodnji samoljepljivih etiketa i ostalih grafičkih proizvoda namijenjenih ambalaži za širok asortiman proizvoda, uvodimo integrirani sustav za automatizaciju poslovnih procesa, a što nam bez potpore EU fondova ne bi bilo moguće.

Klimatske promjene ogromna su prijetnja za cijelo čovječanstvo. Korištenje recikliranog papira za ambalažu u ambalažnoj i tiskarskoj industriji, u odnosu na primarnu proizvodnju papira, predstavlja veliku prednost, čuvaju se šume, održava se kvaliteta vode, utječe se na povećanje čistoće zraka te se smanjuje otpad.

Ulaganje u digitalni stroj za tisak, doradni stroj za lakiranje, folijatisak, sitotisak i štancanje, stroj za prematanje i štancanje te stroj za doradu ambalaže i etiketa s  efektima temeljem projekta povećava automatizaciju poslovnih procesa koja dovodi do smanjenja upotrebe papira u poslovanju, te smanjenja potrošnje električne energije i potrošnje repromaterijala po jedinici proizvoda zahvaljujući većoj preciznosti proizvodnje i smanjenju nepotrebnog ispisa.

Prednost korištenja recikliranog papira za ambalažu očituje se u ostvarenju pozitivnog doprinosa na klimatske promjene i zaštitu okoliša.